никога не съм мислел, че диването толкова ще ми липсва.
нямаше го няколко дена, беше с бабодедовците.
от радост и в негова чест реших да сготвя един мой специалитет, който правя за първи път:
1. за начало се сипва една ракия. да не е много, ма и да не е и малко.
2. прави се тараш на къщата къде какво има. като си намериш нещо, въпросното се слага на купчинка насред кухнята.
намерих: неколко попрогнили картофа, две кисели зелки от чичето – дето ги даде по нова година; стара и спихната глава лук; у фризеро – ох, жива да е жената – малко магданоз и две шепи грах. у килера намерих прашасало шишленце амалгама – от оная, дето баща ми я прави от домати, мерудия и нам си още кво.
глей сега:
1. обелих картофите, като изчовках чевръсто гнилотиите. не остана много.
2. обелих главата лук. смърдеше яко.
3. нарезах сичко останало на резени. без грахта, тя си е на парчета.
4. напълних тенжурата (ние си имаме няколко, избрах най-голямата) с вода, сипах и малко оливия (не нютън джон, друга неква), пуснах вътре и миризлаци.
5. турнах сичко на котлоня.
сега чекам да видим що че излезе и си пием рикията.
а диването заспа, опиянено от ароматите
м! м! м! …
мнооого добро! както и всички батпепеви специалитети, дето съм хапвала досега, без забележки 😀
От това по- хубаво- здраве му кажи…
По заобиколни пътища, ама няма как по друг начин да го кажа. Батпет, кажи моля те на симплиблу, че има някакъв проблем с блога й. От около седмица, когато се опитам да вляза там, отварят се в многобройно браузери и накрая ми блокирва целия компютър. С четенето на други блогове нямам проблем. Не знам, може повредата да е в моя телевизор 🙂 както се казва. И като и кажеш, може да го изтриеш това тук, щтото не е много по темата.
Поздрави за манджата, иначе 🙂
казах й, ама проблемът явно си е в твоя телевизор, щото блогът й си е екстра. ей сега си го отварям, цъкам напред-назад – работи си екстра 🙂
а постът няма да трия, щото ми е политика нищо да не трия (освен откровения спам и ония с неприличното съдържание)
не съм спец, ама при тебе нещо ми намирисва на вируси. виж пусни му няква чистачка, спайбот ли, нод 32 ли, де да знам
успех 🙂
Много яка рецепта!! Мога и аз да опитам тия дни… макар че не съм сигурен че ще докарам съставките като теб, може да има некои разминавания 😉
Поздрави! :)))
PS С бира може ли, вместо с ракия, да се готви? 😉
@mislidumi:
Явно някакъв spyware се е настанил при теб и сменя URL-тата с фалшиви сайтове… Една анти-вирусна проверка добре ще дойде, наистина! Има много онлай скенери за вируси, има и хубави анти-вирусни програми, сложи си нещо и сканирай добре!
Ad-Aware (www.lavasoft.com) също е добра идея и имат и free версия.
Поздрави и дано оправите нещата лесно:)
те – видехте ли сега що не трия постове?
и спец се появи 🙂
мишел, у чорбата бира нема да тургаш, сакън!
бирата е за пиенье, може евентуално и за пиле на бира; също става да гасиш барбекюто, когато се запалят сочните, предварително изкиснати и оароматени тънко начукани крехки
ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ АААААААААААААААААААААААА
мишел, благодаря за съветите, ще опитам и ще докладвам 🙂
@батпеп това дека го описваш е измислено от Джером Джером и се вика ирландско рагу. Мислим, че може да се сложи и един плъшок за вкус, ако немаш друго месо
@mislidumi ама и дела си требват понекой път като ти се запали плевнята
оди на всеки линк така как са подредени и си свали програмите, сите са безплатни. Инсталирай си ги и ги пусни да изринат. Те така се обуват на компютер гащи. Не са железни де.
http:/www.lavasoftusa.com/single/trialpay.php
http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html
http://www.zonealarm.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp
хей, ман! акъл нема да ми даваш!
яз кучето дълго го гледах оня ден, преценявах го. от една страна ме е яд, че от години ей така си лежи пред камината, нищо не праи, ни млеко дава, ни нищо – само си спи и си яде. и козината му за козяк не става, само пърди гадно кога се нагньете с кокале.
от друга – ако седнем и да го варим – пет дена нема да сколасам
и без месо си остана манжата, ама отдавна я изедохме (тука и кучето има пръс)
последната дума не е сгрешена – не смеем да произнесем оная, другата, дека сите че ни засипе некой ден.