селякът 3 – гиздарят. поведенчески модел

1. селякът

2. селякът 2 – гиздарят

снощи пихме у пипълсо. са аз за пипълсо нема да ви разправям, може да идете и да видите. но ми направи впечатление, че там явно ходят хора със сериозни стомашни проблеми, защото … ае друг път ше ви разправям, щото вуйчето ходи да прави доказатерствен матриал, ама още не ми го е пратил.

докато си пиехме дойдоха двама гиздари, та като ги съзрях се сетих, че съм обещал продължение на нАучния си труд относно техните особи. нека продължим нашата шътóкуа с:

3.3. гиздарите – поведенчески модели

един от най-лесните начини да различиш гиздаря от нормалния човек е като наблюдаваш поведението му/й в обществото. гиздарите имат ред поведенчески модели, дори бих казал нещо като ритуали, към които се придържат неизменно. нека ги разгледаме по-подробно:

3.3.1. шофирането

гиздарят шофира пичовски, независимо от какъв пол и каква сексуална ориентация има. пичовското шофиране притежава следните особености:

– на дълъг път гиздарят кара бавно, защото е тежкар и за никъде не бърза. в момента, в който тръгнеш да го изпреварваш, обаче, гиздарят дава газ и прави маневрата ти трудна и опасна, защото.. абе не знам защо точно, но ми се струва, че защото … абе не мое некъф бамбук само, защото бързал, да го изпревари току-тъй, ето защо. ако случайно си с по-добра кола от неговата и все пак успееш да го изпревариш, гиздарят с риск да съсипе машината си се залепва за тебе и непрекъснато се опитва да те изпревари, за да е начело и отново да започне да кара бавно.

– в градска среда гиздарят кара бързо, като пич. характерно за шофирането в градска среда е непрекъснатото подсвиркване и присветване с фарове към всеки, който не отбие веднага и не пропусне гиздаря пред себе си. тъй като все по-малко хора обръщат внимание на тези гиздарски сигнали, гиздарят е принуден да докаже пичовството си с т.нар. „късо софийско каране“. този тип гиздарско каране се характеризира с непрекъснато престрояване от лента в лента, рязко изпреварване на автомобила пред него, след което още по-рязко набиване на спирачките, когато вече е успял да мине пред него.

– гиздарят кара в крайна лява лента гиздавия си автомобил, защото тази лента е предназначена точно и само за гиздави автомобили. любимото на гиздаря е от крайната лява лента рязко и непредвидимо да свие вдясно и да засече всички останали негиздави автомобили.

– гиздарят мигачи не дава, защото „мигачи дават само педерасите“, както ми сподели една такава. ето защо е необходимо да си делфийският оракул, за да разбереш какво има намерение да извърши гиздарят на пътя. лично аз се чудя – защо автомобилите, предназначени за каране от перничани и петричанци, например, не ги произвеждат направо без мигачи, хем и цената им ще падне.

– от автомобила на гиздаря висят всевъзможни крайници. най-често това са глави и ръце, но съм срещал и доста крака, а веднъж и полугол задник. когато гиздарят при късото си софийско каране те засече опасно и ти отзад му теглиш една сосна с клаксона, няколко от висящите от прозорците ръце бавно и спокойно се вдигат и ти показват среден пръст.

– гиздарят спира където и както си поиска. това е неговият свят и неговият град и никой не мое `а му кае къде и как да спира. обикновено гиздарят спира точно пред това, за което е тръгнал, като е задължително да заеме място поне за три коли. ама точно отпред спира, независимо дали ще препречи кръстовище, ще запуши тротоар или ще се качи на нечия маса. ако има майка с количка на тротоара пред обекта, който гиздарят е решил да посети, той ще се провеси от страничното стъкло и мъжествено ще изръмжи: – аре маа, ти нема ли да се разкараш оттам!?

– на слизане от автомобила си гиздарят задължително в едната шъпа държи ташаците си, а в другата дрънка дебела връзка ключове. това доказва мъжественост и благосъстояние. жените, поради липса на ташаци, си придърпват полите, нагласят си сутиените и сластно си оправят бикините и чорапите, щото нали са яки пички.

– гиздарят на пешеходни пътеки не спира, да не би да е некъв мухльо. не мое той да разбере тия майки с колички, бабички и старци кво се тътрят, та спират гиздарския му устрем. ето защо гиздарят ако види коли, които незнайно защо спират, дава ръчка, заобикаля отнякъде си и, помитайки бабите и количките и отпрашва с мръсна газ по гиздавите си дела.

– тъй като на гиздаря колата е гиздава, той дори и да пуши вътре, вътре не тръска. а фасовете – задължително през прозореца, нема да си цапа гиздавата кола я.

и т.н. и т.н.

ох, уморих се. ако някой има какво да допълни – да заповяда 🙂

Advertisements

8 Responses to “селякът 3 – гиздарят. поведенчески модел”


 1. 1 Svetlina 14.09.2008 в 16:59

  Кажи как гиздарят влиза в заведение сам, отива на бара, поръчва „Дай едно уиски от най скъпото“, после още едно, стои си сам като буреносен облак, гледа гиздарски право напред, изпива го бръже, поръчва „Едно от същото“ като специалист, после хвърля голяма банкнота и не си прибира рестото защото е гъзар.

 2. 2 xunap 15.09.2008 в 13:08

  На слизане от автомобила в еднака ръка се сържат ташаците, а в другата – ключове дебела връзка и ПАНЕЛА на уредбата. 🙂

 3. 3 batpep 15.09.2008 в 13:34

  а така!

  пък аз забравих едно важно нещо – от светофар до светофар задължително требе да се развие скорост от поне 120 км/ч. така ем се вижда каква резачка е автомОбила, ем колко му държат спирачките. и когато си на първа линия винаги требе да си на полу-съединител и да „подрипваш“.
  ноо е пичовско!

 4. 4 deni4ero 15.09.2008 в 22:02

  гад мръсна … гиздарят, де … ядоса ме помитането на количките(щото аха-аха да ми се случи), пък нали спадам в категорията на количките и съм свръхчувствителна на тая тема …

 5. 5 batpep 16.09.2008 в 19:11

  знаеш ли, всяка дума, която съм написал в този блог, е реално отражение на нещо, което съм видял с очите си. онзи гиздар, с пазарджишката регистрация, който за малко да помете майка с количка и едно бабе на пешеходната, аз го настигнах. засякох го с колата и го спрях с единствената идея просто да му строша ребрата. тоя обаче като виде накъде вървят нещата с мръсна газ, през некви ливадки, се омете.

  ето за това аз апелирам – КЪМ ГИЗДАРЯ С КЮТЕК!

 6. 6 Grimm 17.09.2008 в 16:41

  Христо Гърбов в един епизод от ‘Улицата’ си играеше баш гиздар. Даже не гиздар, а Гиздар.
  Бегай, че газим! :))

 7. 7 deni4ero 18.09.2008 в 11:14

  голем кютек!


 1. 1 Аааа! Голяма съм пък! « Жълтурчето Trackback по 17.09.2008 в 14:00

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

септември 2008
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: