love of my life и чалгата

гледам си аз мюзик айдълите ни и не мога да се начудя: туй предаване за какво е – за подкрепа на некадърните ли, за подкрепа на комплексираните ли, за подкрепа на пострадалите от домашно насилие ли, за евтина реклама на батебойковци ли или за търсене на млади таланти?

ясно ми е, че бтв е частна медия и се издържа изключително от приходи – от реклама, от смс-и, от високи рейтинги.. ама… може ли в едно предаване да има едно талантливо момче и да вземат да го изгонят?!?

аз имена не помня, дати също. но помня, че имаше едно момче, което свиреше перфектно на пиано и пееше също толкова добре. в условията на жестока конкуренция това момче имаше благородството и мъжеството да помогне на свой пряк конкурент.

не знам защо, но това момче ми напомни за ранните години на алън парсънс.

към журито имам следните слова:

маро, ти колкото и да се помпаш – световна звезда не можеш да станеш, батюото. непреходни световни звезди са тази, тази, тази, тази… нищо, че са грозни, увиснали и дебели, кльощави и плоскогъзи. а ти си си просто мара отварачката и не виждам откъде тая смелост и кураж да режеш значително по-способните от тебе. някой си не ти бил симпатичен, не докосвал женското в тебе… ми я ги виж тези, виж го тоя и тоя, тоя…  и кой от тези ..ъъ.. красавци най-страстно разпалва жената в тебе? щото това са стожерите на съвременната музика. нищо че не разпалват женското ти.

дони, фънки… вие сте задници. то ясно, че имате ограничения от формата, ама не може пък да нямате съвсем никакъв глас, това не го вярвам. подбрахте добри деца, спор няма, за циганите не ви се сърдя, за част от македонците също, ама КАК СИ ПОЗВОЛИХТЕ ДА РАЗОЧАРОВАТЕ И, НАЙ-ТЪПОТО ОТ ВАША СТРАНА – ДА ИЗПУСНЕТЕ ТОВА МОМЧЕ?

от нета разбрах само, че се казва Митко и е от Бургас.

перфектен си, батюото, не им обръщай никакво внимание на тия, давай напред. вярвам, че ще сътвориш чудеса!

пп

ето го момчето. и тъй като познавам и дони, и фънки все си мисля, че отстраняването на такъв самороден диамант е ..ъъ … нещо като ..ъъъ.. скрита лимонка, примерно. само не разбирам – сега като не пратя десетина смс-а, кога ще ги пратя? на финала ли?

абе тъпаци отсекъде

Advertisements

33 Responses to “love of my life и чалгата”


 1. 1 turin 17.03.2009 в 12:59

  Ей, ти ме смаза значи. Много рядко го гледам това, още първата година го видях, че е боза с реклами, ама това момче Митко го мернах, докато приготвяхме бебо за сън. Изтръпнах на Love of my life, а малкият застина с ококорени очи и слушаше.

  Неам думи начи. И журито, и продуцентите на тва предаване са си серсеми. Яд ме е не за друго, ами че талантливи момчета и момичета се подлъгват да ходят в това състезание, вместо да се съберат и да запишат песни сами и после да ги пуснат в нета. Сто на сто ще имат в пъти по-голям успех, отколкото ще им „осигурят“ ония звукозаписниците накрая… То нали видехме „успеха“ на тия дето досега печелиха в предаването…

 2. 2 Серж 17.03.2009 в 13:45

  Това предаване е жалко изображение, на простотията в която се е превърнала България.

  Защо осъждаш Мария, след като тя продава това което народа иска – ами именно жалки курви които знаят как да правят стриптиийз и пеят едновременно.

  Гледал съм единствено епизода от Бургас, и не мога да си обясня, как някой ще приема критика от жена, чиято уста мяза на п*тка.

  Отказах се да следя, в момента в който започнаха да се гаврят с едно момче, което имаше проблеми, и то не с облеклото …

 3. 3 [vladi] 17.03.2009 в 15:47

  Я разкажи какво е станало, че не го гледам т’ва, тъпото? Намерих едно филмче във vbox7, ама там май го пускат нататък? Иначе много се издразних и за Ралица, от първото предаване, на 8 години била, още малка – да видят Биянка Раян, не само че я пуснаха, а и спечели.

 4. 4 batpep 17.03.2009 в 16:23

  ми де да знам кво е станало, то и аз толкоз го гледам тоя бливоч. и аз като тюрин тъкмо слагах диването да спи и изведнъж – невероятно изпълнение! страхотия! ама направо ме дръпна с две ръце пред телевизора тоя димитър атанасов. а вчера гледам – няма го сред финалистите…

  …и ме фана яд и понеже друга сила нямам да въздействам по някакъв начин на каквото и да било – написах пост. това е.

  само да кажа на маркетолозите в бтв – вие можехте да имате много смс-и от батю ви, обаче сега – нъц.

 5. 5 saty 17.03.2009 в 17:43

  :)Изобщо не ги гледай тия… на мястото на хора като момчето, за което говориш (не съм го гледала, но ми звучиш убедително), пускат хора, с които после да си направят малко (или пък не малко) майтап. Особено в по-ширококръговите кастинги е честа практика. Освен това, държат се с кандидатите непростимо грубо – подигравателно, самомнително и изобщо ще ти се да им мацнеш по 1 и да ги пометеш. Казвам го от лични наблюдения, понеже миналата година придружавах 1 приятелка на кастингите. Тогава Дони и Мара не бяха, ама нея като я гледах една вечер от тоя сезон какво самочувствие вади от нищото, умът ми се завъртя. За мен тва предаване е пълна порнография, само 1вата година не беше така. Майната им. Ако някой има талант, по-добре да се пробва с него, а не в това тъпо подобие на риалити или както и да се казва. Ъф.

 6. 6 Acnapyx 17.03.2009 в 18:00

  Приеми го така – за хлапето е по-добре, че не влиза в продуцентската гняс, която е Айдълът. Няма да го наврат в рамките, извън които то ще се чувства далеч по-добре. От друга страна, това, че се е явил при тях, е спомогнало да го чуете ти, Ясен, аз, Нуша – и вероятно няма да сбъркам, ако кажа, че ни е спечелил задълго – може би завинаги. Но това, че излиза, освен че показва колко порочна е системата им на подбор, също така го спасява от претопяване в мелницата на БГ айдълските бози. Смятай, че е за негово добро.

 7. 7 van444eto 17.03.2009 в 21:00

  Батка, нищо няма да допълвам под твоя пост….. просто….. ще се подпиша…….. Два пъти ако трябва………

 8. 8 Ани 17.03.2009 в 21:30

  Тотално подкрепям мнението на Аспарух.

  Мюзик Айдъл не дава нищо на тези деца…

 9. 9 Domsdey 18.03.2009 в 07:37

  Пича, който свиреше на пиано и на мен ми направи впечатление. Явно след това им е дошъл акъла в главата, защото Митко пя вчера на концерта, върнали са го.

 10. 10 batpep 18.03.2009 в 08:00

  да, аз още докато пишех поста вчера си помислих, че може да е скрита лимонка, нещо от типа на номерата при брадърите. и това е нормално – митко е една глава над другите, което още веднъж си пролича снощи. това, естествено, не означава, че ще спечели, но поне ще се насладим на изпълненията му още малко 🙂

  и друго – това предаване е полезно, най-малкото защото научихме името на това момче. поразрових из нетя и открих, че той вече има няколко собствени проекта, ето един, който ми хареса: http://vbox7.com/play:7309dcd2

  свежа кръв, вкусноо 🙂

 11. 11 Jaguar 19.03.2009 в 01:16

  Е, оказа се скрита лимонка, наистина. А пък след цялата простотия, с която ни поляха в тазгодишното предаване, Фънки има нахалството да се изкаже отново за „Абсурдистан“. По-надолу е копнато мнението на брат ми от форума, аз го подкрепям с две ръце:

  Драги ми Фънкарчо,

  Абсурдистан е, когато подборът на участници в конкурс по пеене се опира на външния вид и облеклото им.
  Абсурдистан е, когато кръчмарските певачки се опитват да оценяват по-талантливите от тях.
  Абсурдистан е, когато същите тези певачки приканват момичетата за изпозлват „сексапила“ си в своя полза, ръсят простотии на килограм или минимализират прочутата „малка черна рокля“ дотам, че да лъснат циците им.
  Абсурдистан е, когато едно жури се състои от само трима човека, всеки с равно право на глас.
  Абсурдистан е, когато стилистите на едно предаване обличат малко момиче като 50-годишна тетка, а след това детето отнася сарказма на много по-възрастен и предполагаемо по-умен от него член на журито.
  Абсурдистан е, когато същото това момиче изобщо е част от шоуто въпреки регламента.
  Абсурдистан е, когато в сценария са включени пиперливи шегички на тема педофилия.
  Абсурдистан е, когато в национален ефир се вихри чичо ви Гърга Питич.
  Абсурдистан е, когато в музикално предаване се води предизборна кампания.

  Абсурдистан е това, което ни поднася вашето шоу.
  Абсурдно е да има регламент, известен само на организаторите. Правилата трябва да са известни на всички, за да се знае кога се играе по тях и кога са нарушени.

  Абсурдно е в официалния форум да се трият десетки мнения, само защото са посветени на Абсурдистан-ът, организиран от вас. Защото това, което ни демонстрират организаторите е абсурдно – едноминутно гласуване за последния участник в концерт, двучасово за първия. Днес гоним един, утре двама, един влиза с „тайна мисия“, друг излиза, щото ние сме били виновни, а не защото правилата се спазват така, както дяволът чете евангелието.

  Трябвало да си излезе Рут и това било Абсурдистан. Не, Абсурдистан е да разделите певците на две групи, в които първата е несъмнено с по-бледо присъствие и по-лошо представяне. Това беше групата, от която трябваше да си отидат тримата. Да, ама не. И тук на помощ идва популизма. Публиката е проста, тъпа, неграмотна, същата публика се кефи на напъните на двама роми, но не се кефи на готината Рут.

  Фънкар – мерси за обяснението. Всички сме поласкани, а някои дори ръкопляскаха. Да видим как ще ни наречеш другия път.

 12. 12 saty 19.03.2009 в 01:22

  @ Ягуар: Добре го е рекнал брат ти, харесва ми особено в частите за регламента и „сексапила“ (нарочни кавички, щото тва, дето по такива места го наричат така, се различава от мойте представи, т.е. сексапилът и свтинията не ми се връзват, но то е др. тема).


  А момчето и аз разбрах, че са го върнали, така че ще го гледам тия дни.

 13. 13 saty 19.03.2009 в 01:23

  Ъф. Евтинията имах предвид, а не „свтинията“:)

 14. 14 paradoxi 19.03.2009 в 08:17

  Признавам, че се запалих по Мюзик айдъл заради Маестрото – Вили Казасян – и изгледах миналия формат с огромно удоволствие. Не само заради уникалното му присъствие, но и заради наистина талантливите деца. И колкото и да се възмущавам от дебелашката простащина на Фънки, не мога да не призная, че поне има непогрешимо ухо и наистина разбира от музика. Следя шоуто и тази година. Разбира се, че в постинга на Jaguar и мнението на брат му има огромна доза истина. Но, за разлика от повечето изказали се, предпочитам да се спра на хубавите му страни. А именно:
  1. Радвам се, че изобщо съществува подобна възможност за младите и талантливи хора. Когато бях на техните години (осемдесетте-деветдесетте години на миналия век :)), не можехме дори да си представим нещо подобно.
  2. Особено ме радва факта, че до момента в избора на децата на песен, с която да се представят, няма нито една поп-фолк такава.
  3. Не знам как пее въпросната Мария (надявам се да е по-добре, отколкото изглежда), но много се радвам на присъствието й на екрана – не че дъщеря ми е хукнала да си слага силикон където и да е, но сега съм повече от сигурна, че никога няма и да помисли за силикон. И честно да си призная, мъчно ми е за тази женица – истинско нещастие е това, което се е случило с устните й…
  4. Ако изобщо ще се гледа телевизия, хубаво е, че може да се избира от повечето злини по-малката: по-добре да се гледа това предаване, отколкото разни брадъри, страхове и азисови недоразумения.
  А че не всяка песен е песента на живота, няма съмнение. 🙂

 15. 15 batpep 19.03.2009 в 08:52

  само да добавя, че предаването очевидно е добро, щом вълнува културни и интелигентни хора като преждекоментирующите 🙂
  щастлив и горд съм, че именно такива хора наминават оттук.

 16. 16 batpep 19.03.2009 в 11:53

  а, и още нещо – тука ми се подиграват, че горе в линка вокалът нямал нищо общо с алън парсънс. е как ще има, бре, това не е алън парсънс, това му е вокалът, мик мълинс или нещо подобно се казва човекът. самият алън парсънс не се вижда много на клипа, щото той по принцип не се афишира. аз, понеже имам набито око, го мернах един-два пъти отзад на платформата, при барабаниста. ама ето ви тука един клип, където можете да се насладите на брадясалата му муцуна:

  алън парсънс е брадясалият мъжага с клавирите и китарите точно зад вокалиста. не го пуснах в примерите към кака ви мара, щото тоя си е един доста готин пич и така ще вземе да й събуди женското, че ще ми омаже монитора 🙂

 17. 17 BTV маркетолог 19.03.2009 в 13:18

  Е са си сдрах ризата на парцали за тия твойте есемеси дека ги изпущихме ROFL

 18. 18 saty 19.03.2009 в 19:13

  @paradoxi: Да се гледа от добрата страна е важно. Но дали това е извинение за неизчистването на лошие страни, вече е друг въпрос. В случая за мен по-важно е не дали момичетата ще се отвратят от примера и вижданията на Мария, а че на тоя пример и виждания се дава трибуна и власт. По-важно е не това, че се дава възможност на талантливи хора да пробият, а това, че често (бих казала и целенасочено, но хайде) се дава път не на най-талантливите; и най-вече – че тоя подход се официализира като правилен. Да не говорим, че индивидуалностите се потушават и се набляга на клюкофабричните мотиви. Непростимо е за мен и подигравателното отношение на журито и водещите към кандидатите, което наблюдавах лично на кастингите миналата година. Изобщо, дай на някого власт и ще видиш какво представлява. Обаче, като видиш, че ползва тая власт не по предназначение, не го толерирай. Иначе предприятието се превръща във фарс, като толкова много други предприятия.

 19. 19 su 19.03.2009 в 20:25

  Мдам….
  Нали се сещате, че няма значение дали ви харесва или ви дразни… Съществуването на самата дискусия е доказателство, че хората, работещи по формата, си вършат работата 😦

 20. 20 bozho 20.03.2009 в 02:57

  Кастингите са в такъв вид, за да има интерес и от тъпанарите. Все пак трябва разните брадъри да конкурират. Аз кастинги не гледам.
  Само същинския конкурс, който поне до сега го биваше.

 21. 21 saty 20.03.2009 в 04:36

  Ама мен кво ме интересуват рейтинговите войни – нали уж идеята е за талантите да става всичко. А всъщност някои от талантите окапват предварително; кой би гарантирал, че никой от тях не би могъл да е следващият победител? Честно, виждала съм да отпадат качествени кандидати за сметка на некачествени. Няма как да се съглася, че е оправдано.

 22. 22 batpep 20.03.2009 в 12:52

  ма то това е идеята бре, дечко. ако се изправи един некадърен и един кадърен и ако ти не гласуваш за кадърния, нормално е да спечели некадърния. пример: ако митко от бургас застане срещу циганите от дует „мангес“ и ти си речеш: „бе кво ше пращам есемеси, то няма смисъл, митко е векове нагоре“ – най вероятно е митко да си сбере багажа и да си тръгне, а мангите да останат да те ..ъъ.. веселят. щото тези, които харесват мангите няма да мислят като тебе, а усилено ще гласуват.

  капиш?

  апропо – днес се запознах с въпросните манги, настанили са ги х-л … ае да не казвам кой, ма днес там имахме една презентация, та се запознахме – бродят кат сигани напред-назад, не ги свърта хората, пък беше 8,30ч. сутринта :). супер олигофрени са, и двамцата 🙂 а и вече се изживяват като медийни звезди, даже дъртия вика: „батка, `скаш ли ти дадем айтограф!“ 😆

 23. 23 batpep 20.03.2009 в 21:20

  обаче моят фаворит митко е ..ъъ.. „мазен“.
  сори, ама е така. перфектен мюзикант, ама мазен

 24. 24 lylu 21.03.2009 в 10:59

  Тази година Вип брадъра е по-различен. Който го гледа,знае това. Даже си мисля,че изпускате,ако не гледате. Снощи например Део бърса лайната на пуяка Масларов,че беше осрал всичко. И му каза пред цяла България:“Много сереш,Масларов!“. Та,хвърляйте по едно око,не е чалга този път.

 25. 25 scanman 21.03.2009 в 18:50

  Ше ме извиняваш, ама открай време ми е чужда идеята за гласуване с есемеси.

  Сметам ти е ясно, че в тоя живот справедливост нема, еле пък в България хептен. Гет риъл – ти си некакво абсолютно малцинство на таз балканска територия обречено на изчезване, а за въпросния Митко е по-добре да хване първия самолет за някоя цивилизована държава, за да не разбере какво точно значи „музикант къща не храни“.

  Една балерина в бг изкарва по-малко отколкото щатна танцьорка в кръчма за вечер, да не говориме за пича с тъпанчетата, който изкарва повече от шеф на банков клон – каква Трейси Чапман, какъв Биби Кинг. Те ако са родени в България преди двайсетина години или ще си сменят стила или ще умират от глад – по вероятно и двете неща?! Това се търси – това се предлага, Батпеп, много жалим ама е така.

  Я си пусни тва, отвори си една бира като мене и не се коси, като ни удари астероида и че ни опрай 😉
  http://www.deezer.com/track/1620732

 26. 26 saty 21.03.2009 в 18:55

  Ц:). Е що па да чакаме все астероиди да зачистват положението.

 27. 27 xunap 25.03.2009 в 15:55

  Я да подхвърля малко матрял за размисъл. Представете си, че през 1967 г. във Великобритания има Мюзик Айдъл. Явяват се младите Пинк Флойд да речем. Състезават се заедно пълни бози от тогавашния брит-поп (а той и тогава е бил ужасен!). Познайте ако народонаселението гласува с есесмеси кога Пинк Флойд ще се класират за каквоto и да е. Или пък Джими Хендрикс прави кратка песничка, щото и той се е тикнал в Ю КЕЙ Мюзик айдъла… Така че подобни бози като въпросното предаване не дават никакъв шанс на млади таланти. И изобщо това не е за таланти. Това си е най-обикновено малоумно предаване, което има за цел по-висок рейтинг, за да има по-скъпи реклами и съответно някое смрадливо директорче да отчете повече приходи и да се натегне пред някой дърт пенсионер. Който от своя стана си е изкарал последните 20 години покрай басейните във Флорида и никога и за нищо не казва „благодаря“. Де ги видехте тея таланти в това предаване за млади майки и деменсирали пенсионери?
  Бат Пеп си ги е сложил талантите в статията си горе, да бяхти ги изгледали барем, да видите какава е разликата между Лом и Лондон.
  Я вземете почетете някоя книга през туй време, вдигайте щанги или се гъделичкайте еротично. Или изчистете малко около блока ако пък не ви се гъделичка.

 28. 28 saty 25.03.2009 в 21:14

  Комерсиализацията и талантът много рядко имат общо, да. И понеже все става въпрос за реклами и рейтинги, толкова по-оценимо е, когато покрай тях се търси, респ. намира, и действително полезна страна на мероприяието. Не че го казвам във връзка с конкретното нещо. Просто ми се щеше да го кажа.

  Бат Пеп, видях/чух Митко, но за малко. Верно е много добър, но не разбрах защо да е мазен. Или не съм видяла достатъчно, или не си прав:).

 29. 29 batpep 26.03.2009 в 12:51

  как да обясня… за мене „мазен“ е музикантът, който няма специфика. може да е най-добрия изпълнител, може да владее до съвършенство начините на правене на музика, но всичко това го прави просто перфектен занаятчия, нищо повече. мазен например е пол маккартни, дон хенли, хуйо иглесиас, всички изпълнители от бой-бандите и т.н. и т.н.

  не знам дали сте чували как пее и свири цимерман (по-известен като боб дилън), да речем. мноо е зле, повервайте ми. обаче е велик, защото не е мазен. или вресльото джон ленън, дето една гама не можеше да изкара докрай. подобно е положението и с крис кристофърсън, със стинг, с боно, с розата, с джагър и с кой ли още не. те може да не могат много-много да пеят и да свирят, но носят някакъв заряд, някаква аура има около тях, нещо, което те кара да ги помниш. дълго да ги помниш.

  а има и едни трети: те нито могат да пеят и свирят, нито пък имат кой знае каква аура. един от любимите ми музиканти – джеф лин – едва ли би могъл да се нарече добър певец. като изпълнител е още по-зле – дрънка нещо на някакви китари и синтезатори там, абе – гола вода. обаче е магически, тоя човек. същото се отнася и за Бащицата – джордж харисън. не знам как им хрумва да ги въртят така тия хармонии и ритми, как успяват да я направят тая магия… не знам. то ако знаех нямаше сега да седя и като гламав да чукам по бутонете на смотания кумпутур, а щях да се занимавам с далеч по-смислени неща, нали 🙂

  ако перифразирам бат тодор колев:

  няма ли мисъл, няма ли чувство – ето тогава няма изкуство.

 30. 30 saty 26.03.2009 в 20:19

  Ааа… разбрах сега какво имаш предвид; аз пък на това му викам „да имаш/нямаш цвят“:). Обаче… мисля си, че все пак те имат време още. В смисъл, тук по нашенско обликът, дори и да си чака някъде вътре, малко по-бавно избива (причината е комплексна, и темата е друга даже; но го повярвах от известно време насам). А при момчетата пък – още по-бавно, поне на тая възраст. Не разбрах на колко години е Митко, а и другите, но горе-долу така се получава. Не знам де, може да не съм права, но така си мисля. Нищо чудно „мазнотията“ скоро да изчезне:)). А аз си харесах още 2 деца, момче и момиче, но не знам как се казват:).

 31. 31 YavorBerov 06.04.2009 в 14:48

  Здрасти БатПеп, спорех аз с разни наивни младежи за Love Of My Life и пуснах гугълът в действие и що да видя теб. А и за моя човек в Мюзик Айдъл иде реч.
  Съгласен съм, че не трябваше да го гонят, ама комай се оказа ,че и не трябваше да го връщат. Такъв аранжимент си беше спретнал на горепосочената песен че ме бутна от стола. Явно е силен в интерпретациите на песните които познава и харесва. Така че това не е неговият формат. Та мисля, че като го изгониха спечели много повече отколкото като го прибраха.
  Македонците са хъслии и имат присъствие и ще се забутат до последните предавания. Но Митко ли се казваше едва ли оказа се че и хъс му липсва. Е какво да кажа, няма той да е айдълът, а и Елвис не може да стане, понеже хем трябва да се отучи да пее и свири, хем и с харизма трябва да се сдобие, което граничи с невъзможното.

  Глупаво е това предаване, нищо че тази година селекцията им е по-добра от миналата ще го пропусна, ама тези двамата мои набори дето го водят ми бъркат в нервната система и развалят името на реколтата 😦

  Весел и приятен ден 🙂

 32. 32 batpep 06.04.2009 в 14:54

  ха! явката!! на странно място съ срещами, майна!!!

  драго ми е че намина!!!! заповядай(те) пак!!!!!


 1. 1 love of my life « simplyblue Trackback по 17.03.2009 в 13:15

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

март 2009
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: