за серьогата, боклука, бедствието, камионите и циганите

от няколко дни наблюдавам следното:

камиони за боклук с надпис „кризисен щаб“, по които са накацали гласовити цигани, обикалят града и проверяват дали са изхвърлени кофите. също така предизвикват още по-големи задръствания. и смърдят.

кофите, естествено, отдавна са изхвърлени – от предишния камион, окичен със съответните цигани, служители на съответната фирма. бедстващите щабни цигани надават боен вик към бедстващия шофьор на камион за боклук и продължават към следващата кофа с благородната цел да я проверят – а може пък тая да не е изхвърлена!?

айде сега, ако обичате, да ми обясните – кой олигофрен го измисли това с камионите и циганите? и какви са му целите? с камиони да провери дали са изхвърлени кофите ни, да вози бедстващи цигани на камиони, да предизвиква допълнителни задръствания в бедстващата софия, в условия на сериозна криза нахалост да харчи парите на бедстващите (с бледата надежда да избегне бедствието на изборите), да измисли работа за циганите и камионите на определена бедстваща фирма или просто когато бедстващите го псуват получава ерекция?

логиката ми подсказва, че кметът-олигофрен ще стане министър-председател, който също е олигофрен и е вероятно да стане кмет.

та така.

8 Responses to “за серьогата, боклука, бедствието, камионите и циганите”


 1. 1 Nikola 15.04.2009 в 17:26

  Честно казано съм изненадан, че още не са извикали руската армия да ни спасява от боклука.

 2. 2 Цветана 16.04.2009 в 15:52

  А твоята логика ако се окаже вярна, то моята ми подсказва, че камионите с циганите ще продължат да вършат същите гореописани действия. 🙂

 3. 3 bozho 17.04.2009 в 17:11

  Ами плащаме си такса смет, ще платим и такса щаб.
  Те ти я логиката.

 4. 4 allmera 22.04.2009 в 23:21

  Тъй като пролетният вятър ми донесе не ята от птици, а ята от найлонови пликчета и опаковки и тъй като вече плащам „такса плъхове и хлебарки“, предпочитам да платя и такса „кризисен щаб“. Откакто въпросният такъв работи, нещата доста се промениха и това не е ефект само от бързо избуяващата трева, имаща склонност да крие всичко под себе си. 🙂
  Това не са разсъждения, а просто наблюдения. 🙂

 5. 5 Божо 24.04.2009 в 20:36

  @allmera Така е, „щабът“ почисти.
  Проблемът е, че си плащаме за един куп неща и после плащаме отново и отново.

  Плащаме за образованието на децата си, после плащаме за кур(со)ве за доубочение, защото с материал, изучаван в училище и определен от мин на образованието децата не могат да си вземат изпитите, назначени от същото това министерство.

  Плащаме здравна осигуровка, после плащаме за прегледи допълнително, а не дай Боже да се разболее някой тежко. Трябва да разчита на благотворителност, въпреки че си е плащал съвестно осигуровките, от всички места, на които работи.

  Така и плащаме такса смет, а после трябва да платим да съберат боклука… за което вече сме платили.

  Но така ще е , докато само пасивно наблюдаваме, а и сме доволни, че все пак са благоволили да ни … оправят….

 6. 6 allmera 26.04.2009 в 23:04

  Божо, за съжаление си много прав. Плащаме даже повече от двойно за всичко, за което уж сме платили, защото децата ни свикват с това. И ако ние сега се възмущаваме, на тях после няма да им прави впечатление. А това вече е доста скъпо.
  Преди 2 седмици изведох децата си да почистим градинката пред блока. Срам ме е от тях какво чудо по вид и количество събрахме. Сякаш съседите ми нямат кошчета за боклук в кухните и тоалетните си. Не забелязах да имаме последователи, даже напротив – след 2 дни вече имаше нови боклуци…
  Та нещата не опират само до такси и данъци, а и до манталитет. Но това е друга тема.

 7. 7 batpep 27.04.2009 в 14:06

  абе, хора – градът ни е мръсен, спор няма. по-чист ще стане когато в него няма прихождащи и изхождащи хора, т.е. – на куково лято. всички големи градове по целия свят са мръсни, повервайте ми – бил съм и съм видял. всеки един простак, независимо дали е италианец, англичанин или какъвто и да било там е убеден, че щом се намира в града някой е длъжен да му изчисти аките.

  интересното е друго – днес пред моя офис, който се намира в „мусагеница“, към 8.20ч. мина един камион и изхвърли кофите. към 9.00ч. мина друг камион, който изхвърли кофите за разделно изхвърляне на кашони. след 15 мин. мина камион, който погледна дали има нещо за изхвърляне в кофите за стъкло и метали. в 9.15 ч. мина камион от кризисния щаб, който провери дали основните кофи са изхвърлени. някъде към 10ч. мина камион от кризисния щаб, който беше предназначен за изхвърляне на големи отпадъци, от ония с големите легени и щипците, който поспря, поразгледа и си тръгна. към 14.20ч. мина още един камион на кризисния щаб, от ония за кофите.

  би му мамата бе, мамо – а кой им плаща на всички тези камиони? а знаете ли колко струва един такъв камион с накачулени по него цигани да се разхожда из града?

  задавате ли си този въпрос изобщо?

 8. 8 bozho 30.04.2009 в 17:02

  Ми нали и аз това казвам.
  Сега едни пари ще бъдат „усвоени“ от когото трябва, а ние ще пием по една студена вода.

  А че простаци има навсякъде – има, но там има и кой да ги глобява, та малко мислят, преди да цапат. А и има много хора, които ако бяха видели allmera и семейството и че чистят, щяха да ги последват. Тук най-много да отнесат някоя подигравка.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

април 2009
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

дари живот!


%d блогъра харесват това: