за мазнейков

болат ме ногите от едно известно време. реших да ида на дохтур. взех си направление от личната и попитах напред-назад за читав ортопед. препоръчаха ми мазнейков, на мазнейкова, която и да е тя, мъжо .

мазнейкова е светило във феталната морфология (тези, които имат деца и не са цигани, знаят за какво иде реч). мъжО й е светило в ортопедията на столичната болница св. намсикояси, на „българия“ малко преди околовръстното.

обадих се в понеделник. записах си час за петък същата седмица, в 17ч. изрично упоменах, че съм с направление от здравната каса, близки хора ми бяха споделили, че кабинетът мазнейков обича кеша, та здравната каса е в задна позиция. ок, разбирам го човека – петък -петък.

как съм патрал от понделник до петък – моя работа. как се измъкнах от работа, за да ида на преглед – пак моя работа. как стигнах с колело от мусагеница до въпросната клиника в проливен дъжд – отново моя работа.

паркирам се на пейката пред кабинета къмто 16.55ч. преди мене там вече се бяха загнездили: симпатична дама, която чакала от половин час; вкусно маце, което било за 16.00ч; 7-8 възрастни хора, които чакали за преглед от 15.30, 15.45, 16, 16.15 и т.н. часа. сравних билетчетата на мацето и бабата за 16ч. и нещата започнаха да ми се изясняват. реших да постоя още малко и о! – щастие!!! – една от съседните врати се отвори и облечена в зелена престилка изрусена тетя със специфичния усмихнат и нахъсан вид на току-що изпила си кафето и изпушила цигарка валкирия, се излузи оттам и бодро прокряка:

– я сега да видя, ти за кога си? за 4? аа.. а ти? ахаа? е той доктора е зает, в операция е в момента, ще чакате!

е да, ама мене очевидно не ме беше забелязала.

– вуйно – викам – аре ако обичаш да ни кажеш какво правим ние тука.

– ми – не се усеща лелята – чакате. когато ви повикаме – ще влезете.
– да, ама – поде един дядка с патерици – ние тука си чакаме от обед и никой не ни вика. пък аз съм на работа след половин час…

– това не е мой проблем! – сгреши лелята.

сгреши, защото аз бях там, боляха ме краката и бях дошъл с велосипед посред пороя. с парадните си дрехи. станах от пейката:

– аре сега да ти го направиме проблем, искаш ли? аре са да влезеш ти, щото да не влизам аз, и да го питаш тоя тиквеник великия доктор, дето смуче водка зад паравана, дали ще ни прегледа днес и ако да – в колко часа. щото ако не искаш сама да влезеш да взема да те вкарам аз, а ..

… обаче тя вече бе влязла и бе заключила след себе си.

народа настръхна. аз си тръгнах, защото прекрасно знам, че не е един добрият ортопед в софия. утре ще ида при друг, само да звънна тук-там.

но не е там проблемът.

не е там.

Advertisements

29 Responses to “за мазнейков”


 1. 1 Графът 18.09.2009 в 18:51

  Проблемът е чак при американския президент. Ще го чакаме да се върне. 🙂

 2. 2 Ани 18.09.2009 в 19:17

  Подобен проблем (плюс няколко произтичащи от него) беше причината да кажа, че следващият доктор, на когото ще се оставя да ме види, ще бъде патоанатомът. Доктори? Някои може и да са, но човеци – не. Някъде по пътя към титлата си изгубват нещо важно от себе си. Парадоксално е за мен, че най-добрите лекари, които познавам и от които съм видяла истинско съчувствие, внимание и човешко отношение, са… ветеринари.

 3. 3 vilford 18.09.2009 в 19:41

  @Aни, последното изречение от коментара ти би трябвало да виси изписано с големи червени букви на всеки лекарски кабинет. Именно за да не забравят, че някъде зад латинските наименования стои човек.

 4. 4 Макс 18.09.2009 в 21:56

  Умна постъпка на бат ви Пеп, да си тръгне. Мисля си,че само това е начина да се появи конкуренция и внимание към клиента в България. Някой си го обявили за „светило“, аре като е смотан да си свети сам в празния кабинет и да кара на заплата без бакшиши. Има една такава очна лекарка с частна практика и при нея стоят с часове хора с огромни проблеми, а тя дублира часове, но най-важното е, че от висотата на положението си не уведомява клиентите за настъпилите промени. Това ако се случи в (да не казвам къде, че вече е клише), този ще се разори. Ужасно гадна случка е описал Петър. Жалко. Пожелавам успех. Поздрави.

  • 5 naci 05.09.2010 в 16:29

   Исках да разбере нещо повече за „Мазнейков ВЕЛИКЯ „ортопед““ но май не е толкова велик.Преди около 3-4 седмици майка ми така я заболя кракъ че не можеше да стъпва на него,къде къде при личния и кво?Даде направление и айде да ви нема.Реших и я заведох в „Света София“ но д-р Мазнейков беше в отпуск прие я д-р Мурадов, ако си платиш ще те прегледат венага ако си с направление ще чакаш 1 седмица,е ок платихме приеха ч на другия ден операциа (майка ми е с диагноза „кокс артроза (протриване на ставите))след тва доктора спомена за инжекция която струва 590 лв но названието на инжекцията не го каза „щял да се обади на доставчиците да я донесат там тя просто да плати.ДА ама НЕ разпитах за тази инжекция и се оказа че струва 200 лв.ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ПРОСЛУВУТА КЛИНИКА НЯМА ДА СТАПЯ НИТО АЗ НИТО НЯКОЙ ЧЛЕН НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО.

 5. 6 scanman 18.09.2009 в 22:11

  Плашим се братче, че треа тая зима да си я карам у дома, да ни пази свети Томас де Торквемада. Иначе момата по-горе е права. Ако трябва да избирам между холандски ветеринар и български лекар ще избера първия без да се замислям и една секунда.

 6. 7 deni4ero 18.09.2009 в 22:44

  ПРав си, батко! Да беше я наритал тая тетя (обзалагам се, че е била мощна и като Съветския съюз), ама къде ти с тия болежки в краката 😉 Прав си доктора, както и останалите, доста от тях са за ‘скрап’. Бих се извинила, ако не бях потърпевша в един или друг случай, но с чисто сърце се заклева и заявявам, че има и невероятни доктори и сестри, които са … просто хора, въпреки че работят с невероятна смъртност и виждат какво ли не (демек обръгнали са), та … да не слагаме всички в един кюп.

 7. 8 deni4ero 18.09.2009 в 22:46

  от вълнение съм допуснала сумати глупави грешки, моля за извинение!

 8. 9 An 18.09.2009 в 22:50

  И платено е същата работа, за справка – Токуда. Не върви да препоръчваш болници, все едно пожелаваш на хората да се разболеят, но Лозенец /бивша Правителствена/ са доста ОК като система, и работят с Касата и не връщат хората. Не знам как е ортопедът там де, но на други лекари като съм ходила, всичко е наред, опашки няма, хората са учтиви. Ама то нали зависи от лекаря все пак. Иначе като цяло си толкова прав, колкото не ми се ще да си.

 9. 10 Evgeni 19.09.2009 в 12:32

  Петрич иска линч за д-р Мазнейкова заради мъртва родилка.И Весела Нейнски щяла да умре в същата болница след аборт. А тая зла гад която убива хора с нехайство я интересуват само кинтите /колкото повече толкова повече – е да ама това е лаф на мечо пух и не върви да е единствената мисъл в главата на хипократовите последователи /.Мазнейкова е светило май само в изпразването на джобовете на хората а така като чета и мъжа и е същия „професионалист“

  ––––––
  edit

  хм. аз говоря за друго. доколкото знам от опит феталната морфология и раждането на деца не са твърде близки. въпросната морфология може да ти каже, че детето има пишка, шест пръста, три сърца и седем бъбрека, примерно, но раждането не е грижа на тази иституция. освен това аз мъжО й не съм го виждал нивга с очите си поради описаните причини.

  засега няма да трия коментара ти.

 10. 11 ПРЕЦАКАН 23.06.2010 в 13:47

  Дори не си минал по тънката лайстна, а направо си заобиколил мечия трап, братле…Мен на коляното Мазнейков си остави ръцете, че после сътворените от него мизерии ги оправях в Горна Баня…Имах луксация на капачката ПРЕДИ МАЗНЕЙКОВ, а след него – отново луксация на капачката и ИЗНОСЕН ХРУЩЯЛ за подарък…Насмалко да ме усмърти на една от операциите, защото аз съм 70 кг, а тапира за по-сигурно набухал ПЪЛНА УПОЙКА С ДОЗА ЗА 100 – 110 килограмов човек…Как да е , събудил съм се 4 – 5 часа след 4 часовата операция и ХЮЙ братле, мъчих се с раздвижвания 3 месеца, инвалид щях да стана, ако не бях сменил ДОКТОРА…Отделно тоя е такава ХИЕНА ГАДНА че може да те утепа и окото му не мига…А е и прочут сред богаташките среди на известните личности – там пък що хора е изпокасапил…Но нали тате се е целувал с ЖИВКОВ, СИНА МОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. Сори за разпростирането, ама за ДОКТОР ЗЕЛЕН ГРОБ мога да говоря седмици без да спирам и да се повтарям…

  • 12 tanya 05.11.2010 в 12:18

   (майка ми е с диагноза „кокс артроза (протриване на ставите))след тва доктора спомена за инжекция която струва 590 лв но названието на инжекцията не го каза „щял да се обади на доставчиците да я донесат там тя просто да плати.ДА ама НЕ разпитах за тази инжекция и се оказа че струва 200 лв.

   Пишави по повод наглата лъжа,която сте написали.Познавам доктора и знам,че е изписал инжекция Durolane-тя струва точно 590 лв.
   А за Мазнейков не коментирам….в интернет има достатьчно лоши отзиви за него.
   Така,че не обиждайте другите доктори,които са коректни и в случая са прегледали майка ви.

  • 13 Погнусена 03.12.2015 в 23:04

   Ужасни некадърници и алчни хиени са и двамата с тъпата му булка.Като кажеш Мазнейкави това е синоним на безпардонноста, наглостта и селяндурщината.Питайте ги от къде пари за мръсната им „клиника“?

 11. 14 Вили 26.12.2010 в 15:49

  Весела Коледа на всички пишещи.Всичко което прочетох е все отрицателно, НО незнам като сте запознати толкова добре защо все там се бутате.Хубаво Ви е да сте прегледани и обслужени,ане можете да изчакате.Ми ходете на друго място.Идете при личния си доктор или където намерите за добре.Лошо винаги може да се говори,ама като Ви излекуват после нямате очи да си го признаете.Цялата селяния се набута в София и си мисли, че е като на село при фелшера,влиза без да чука мерат му кръвното и го изпращат по-живо по-здраво.Ама умрял,ама оживял е както се случи защото няма отговорност,но тук е СТОЛИЦАТА и всички си носят отговорността.Само защото на нас така ни се иска.Идете си по родните места и се лекувайте,че тук вече няма място,пък и няма да обвинявате лекарите в София.Клиниката няма да фалира от такива като вас плачковци.Добре си се развива и без ВАС.Пожелавам ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА КЛИНИКАТА.СУВАЖЕНИЕ Вили.

 12. 15 Виктор 20.01.2011 в 14:42

  Вили, или каквато си там, вероятно Валентина Мазнейкова, трябва да знаеш, че всички пишещи тук СА РОДОМ ОТ СОФИЯ, докато ТИ И МАЗНИЯ ТИ МЪЖ СТЕ СЕЛЯЦИ ОТ ПЕТРИЧКО, а голяма част от ДОХТУРИТЕ в клиниката ви , намираща се срещу гробищата в калта и тръните на полето, са АРАБИ!!!! Така че, несретнице, иди с МАЖО си на Беласица да пасете кози и да се надвиквате по баирите, НИЕ, СОФИЯНЦИ МОЖЕМ И БЕЗ ВАС!!!

 13. 16 Мазнейко Христов 20.01.2011 в 14:50

  Неква селянка нагла взела да обяснява НА НАС СОФИЯНЦИТЕ, че тук било София и незнам си какво. Вили, я кажи ОТЗАД БОЛИ ЛИ ? Защото там може да си навреш шибаната ви клиника на смъртта! Безочливи селяндури от майната си идват в НАШИЯ град и започват да се дуят като пуяци!!! Като не ви харесва мнението ни, върнете се в Петрич,или идете в Джалалабад, може и в Тринидад и Тобаго, ебаго, ние ще минем и без вас!!! И защо имате АРАБСКИ персонал верно? Нещо СУРАТЯ на Мазнейков бая ИРАНСКИ пада, май, а ? Да не я е полазил някой РЕЗНЯК майка му на времето, м?

 14. 17 batpep 20.01.2011 в 15:14

  аре да се разберем:

  ОЩЕ ЕДИН ПОДОБЕН КОМЕНТАР – И ВИ ИЗТРИВАМ ВСИЧКИ, КАКТО И ВИ БЛОКИРАМ И ЗА КОМЕНТИРАНЕ, И ЗА ЧЕТЕНЕ!

  КАПИШ?

  можете да идете да си се дърляте в сандански.орг или петрички_бъднини.ком, светлобъдещесмазнейкови.бг или където и там си се дърляте по принцип.

  това е МОЯТ блог и вие сте ми на гости. и ако моите гости не се държат възпитано – просто им бия по един шут в гъза и ги изхвърлям.

  ако имате нещо за казване – направете го като културни хора. ако не сте такива – мястото ви не е тук.

  КАПИШ?

 15. 18 Виктор Крумов 08.02.2011 в 20:41

  Аз съм бил пациент на Мазнейков и съм с отлични впечатления. Всичко ми обясни, постави ми диагноза, след като ме гледа на един супер модерен апарат (диагнозата ми не е лесна, тъй като имам частично изсипване на единия о прешлените на врата, което преди това не можаха да видят много други отлични доктори в софия, някои защото им липсва апаратурата други защото просто не се сетиха да търсят този проблем).

  Освен това (пак заради проблема с врата) ходя да плувам в болницата и ходя вечер в 8 часа и Мазнейков и Мазнейкова са все още там. Тези хора работят денонощно, не знам как издържат. никой не съм видял да върнат, даже като отида да плувам, ако са приключили работа, седят във кафенето във фойето и… си говорят с пациентите, които лежашт в болницата – бременни жени, хора с травми и счупвания, ей така сядат да им кажат по една добра дума, да ги питат как са.

  За мен тези хора са много човечни и освен това са добри специалисти. Аз като ходих също трябваще да почакам доста, защото доктора беше в спешна операция и познайте какво – оказа се, че наистина беше в операция и наистина спешна.

 16. 19 Мазнейко Христов 29.04.2011 в 14:18

  АНАДЪНМО ? ЛОКАРИМАСКА ? АНДЪСТУД ? Трий ми коментарите, що реши че ми пука от това ? Казал съм каквото имам да кажа и на когото съм имал да кажа. ТОВА Е ТВОЯ БЛОГ, а Мазнейков верно е от Петрич, може грубо да съм се изказал, но истини съм казал. Ако предпочиташ учтиво да те лъжат, ЗАП“ЕЙ! ЛОКАРИМАСКА ? АНАДЪНМО ? АНДЪСТУД ? АРЕ ТРИЙ БЕ, КВО ЧАКАШ ? С триене ще ме плаши ! Затра!

 17. 20 lpanayotova 21.06.2011 в 18:36

  Д-р Мазнейков е един от малкото свестни лекари които съм срещала Отнесе се към моята майка ,която е 86 годишна с голяма човечност и професионализъм .Докторе благодаря!

 18. 21 чоко 21.11.2011 в 14:12

  Авторът на статията да се замисли върху друго – в София има ортопеди бол, във всяка поликлиника има по няколко. От тях разбира се само една шепа са най-най-добрите, които оперират най-най-тежките и сложни случаи. Тези по поликлиниките въобще не оперират – те са просто диагностици. Всеки болен има (в България) избор – да отиде в поликлиниката и да не чака въобще, но да бъде прегледан от слаб доктор, който отгоре на всичко няма достъп до модерна апаратура. Или да отиде в болниците при няколкото най-добри. Приоритетите на тези най-добри лекари обаче не са артрита на някоя бабичка, а тежките травми, които се нуждаят от сложни операции.

  Познавам индиректно мазнейков и знам , че прави адски сложни и дълги операции всеки ден. Човекът живее в самата болница (на последния етаж)и работи от тъмно до тъмно. Не е най-великият доктор на света, има склонност към операции за проблеми , които могат да се решат и без такива, но не това е важното. Важното е, че ако искаш достъп до доктор с име и модерна апаратура трябва да знаеш, че няма как ти да си му приоритет, защото такъв са най-тежките случаи, КОИТО НЯМА КОЙ ДРУГ ДА РЕШИ. Така е не само при ортопедите, а навсякъде и е напълно логично. Точно поради тази причина в държавите на запад въобще не можеш ей така да отидеш в болница при лекар на такова ниво. Първо там няма такова нещо като „платен преглед“ при всеки – при специализирани лекари можеш да отидеш САМО И ЕДИНСТВЕНО с направление. Второ , най-добрите лекари въобще не преглеждат ежедневни случай , а се занимават само с най-тежките. Бабата с артрита ще я насочат към някой млад стажант.

  Така че едно е да коментирате лекарските качества на един лекар – ваше право е, но не е редно да плюете, че лекарят не си е зарязал операцията, защото имал записани часове за преглед.

 19. 22 wanko 11.01.2012 в 13:49

  Ей това с последното, дето обяснава приоритетте, че дори си обяснява че било логично , а в подкрепа дава и примери с бабата е
  чиста проба псевдо интелектуална Глупост.
  Когато има преглед значи пациена отива за да получи здравна услуга и той е проритет ном 1, защото лекарят е приел да се занимава със случая.
  Другото е – пълним касичката с парите на будалите и после им обяцняваме, че защото биле бабички не са приоритет.
  Това е безочие, което е едно от удобните “ обяснения “ на клакьорите
  от гилдията и техните приближени.

 20. 23 batpep 24.01.2012 в 15:56

  нещо не моа да рАзбера защо чоко, да речем, реши че коментирам нечии способности и качества. този човек или не може да чете, или да разбира, или е нечий племенник.

  както и да е – аз проблема си го реших, но няма да кажа как и къде по същата причина, поради която не коментирам способностите на мазнейкови 🙂

 21. 24 Ася Станимирова 26.03.2012 в 22:21

  Здравейте, чета и се чудя каква злоба е обзела българския народ. Но всеки си има мнение. Сега ще ви споделя моето. Имам две дечица на 10г. и на 8г. благодарение на д-р Мазнейкова ако не беше тя все още щях да се мъча. Ходила съм в чужбина, но след 7 години само д-р.Мазнейкова ни помогна да имаме здрави и красиви деца. Запознала съм се с докторката от прегледите, перфекто отношение, добър професионалист. И така се завъртя живота, че дъщеря ми си счупи много лошо крака, наложи се спешно операция. Доктор Мазнейков си отложи пътуването в събота за да оперира моето момиченце. Всички сестри и доктори се грижеха перфектно в болницата за детето. Та искам да ви споделя, че това семейство Мазнейкови е помогнало на много семейства и им е дал смисъл на живота. Дъщеря ми се казва Виктория – Победа за нашето семейство.
  Бъдете сигурни, че са направили много щастливи хора. Много са добри професионалисти няма други такива в България. Естествено коментара за сумата ще е важна за вас. Направете си труда да проверите за да разберете, че те работят на най- ниските цени от частните клиники. За зъболекар пари даваме но за ……………! Благодаря на сем. Мазнейкови! Желая им търпение и здраве за да помагат на хората в трудност.

 22. 25 Precakan 10.07.2013 в 16:34

  Да не дава господ да се налага да се лекувате в болницата на Мазнейков. Когато постъпите за лечение още в първият миг ще разберете, че сте се прецакали сами.
  Пълно безредиа, безхаберие и в момента в който си платите и се доберат до пътеката ви (здравната) ви изритват за да настанят следващият.

 23. 26 Katya Grantcharova 25.02.2014 в 16:07

  Здравейте,

  Аз се оперирах при д-р Мазнейков и не мога да намеря точните думи на възхищение към този ЧОВЕК!!! Голям професионалист, голямо сърце и ненадмината отговорност към пациентите си!!! Благодаря Ви,д-р Мазнейков! Бъдете жив и здрав дълги години!

 24. 27 PETYR 09.04.2015 в 19:36

  ТОЗИ МАЗНЕЙКОВ НА МЕН МИ ВЗЕ 40ЛВ.ЗА ПРЕГЛЕД И ПОСЛЕ МИ ПОИСКА 80ЛВ.ЗА 4 СНИМКИ ДА НАПРАВЯ….АЗ СИ ТРЪГНАХ,НЯМАМ ТОЛКОВА ПАРИ ЗА РЕКЕТ….ТОЙ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ,ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК

 25. 28 roshavbg 08.10.2015 в 17:40

  Мамка му, защо ня прочетох по-рано тази статия. Тамън се връщам от там. Обяснението ми, че съм с направление и чакам от две седмици премина към преговори с доктора и начин да ископчат пари от мен. Видите ли той вече не работел с направление ама заради мен щял да направи отстъпка. После ми бе заявено, че той няма да ми даде направелние за снимка, а аз ще си гли платя. Последва псувня, естествено, и си тръгнах. Радвам се, че няма да имам удоволствието да се срещнем с доктора. Успех на останалите.


 1. 1 2010 in review « batpep Trackback по 02.01.2011 в 09:11

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

септември 2009
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: