другаря бате бойко за цените на некои неща

„Има няколко възможности, в момента ги обмислят, ще ги предложат. Затова и правиме тези срещи – с работодатели, със синдикати, със пациентски организации, със съсловията в здравеопазването, за да могат максимално да се защитат интересите. Аз съм възложил един сравнителен преглед, колко харчи един човек за личния си автомобил – като данъци, винетки, застраховка – и колко харчи за своето здраве. Колко струва да ти отворат капака на Мерцедеса или BMW-то във сервиза и колко струва да ти отворат корема! И тогава ще видиме всъщност българинът кое цени повече – здравето си или автомобила си. Поръчал съм да извадат на телевизионните сервизи – колко струва отварането на един капак на Panasonic и дали няма да излезе, че е по-скъпо, отколкото отварането да ти отрежат апандесита. Нека честно да си говориме на базата на данни във момента защо считаме, че здравето е най-евтиното и е безплатно, а за всичките други екстри в живота трябва да се плащат огромни пари и всички ги плащат безропотно! Кое е по-важно – здравето или… – нека да видиме българинът кое цени повече и за кое трябва да се плаща и цени повече?!“

(Пред журналисти в МС; говорните характеристики са запазени)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Отговор от батепепи

Другарю Батебойко,

Виждам, че сериозно си запретнал ръкаве да я опрайш тая държава. Хвала Тебе! За да ти помогна в това свято дело взех калкулятора и седнах да посметам, да се не мъчиш Ти:

1. За личния си автомобил в последните 10 (десет) години съм дал:

– за данъци, застраховки и такси към държавата, която олицетворяваш Ти – около 2270 лв.

– смених задния мост, щото беше изгнил и гумите се бяха разчепили, купих го на старо от Италянецо; смених накладки на спирачките, смених маслото… аа – веднъж си смених и крушката на левия фар, както и чистачките, един лагер, а и бушончета май смених по някое време. Бе общо – около 1300 лв. някъде, които съм платил не на Тебе, а на търговци и обслужващ персонал, моля да ми простиш за което.

Общо за колицата ми (Пижо 205, сивичко, Твой набор почти) – 3570 лв. Като сметна, че я купих за 650 лв. – значи 4220 лв. съм дал общо, от които около 2270лв. съм платил ТебЕ, да си имаш да си харчиш.

2. В Твоята държава и за здравно обслужване по фишове от заплати за тези 10 години съм внесъл 36 000 лв. грубо. Не повня точно колко пъти съм се разболявал, но да речем, че съм ползвал по десет дни болнични годишно, щото мене грипа ме сваля понекога, дейбиш, аз да не съм супермен като Тебе. Това значи, че съм ъъ… ощетил Държавата Ти с към 3600 лв. за болнични, щото нали се сещаш, че посещението при лекар си го плащам като поп от джобето си, както и лекарствата. Това означава, че като спаднем това, което Твоята държава ми е заплатила от това, което аз съм Ви заплатил за тези десет години излиза, че Ти и Твоята държава сте ми смъкнали от гърбината некаде грубо къмто 30 000 лв. (къде триесе бона, демек).

Така. Реално работещите и плащащите на Тебе в Твоята държава сме некъде къмто два милиона, другите са търтеи, примерно. Като цъкнеме на калкуляторо се получава, че ние сме ти снесли една убава сума, която е некъде къмто … оу, калкуляторо нещо се развали, показва некви цифри с Е отпреде! Ще требва да го сменям.

Да не би оттам ти, Другарю Батебойко, Ти и останалите около Тебе имате пари да си закупите мерцедЕси, беемвЕта, лексъси и т.н.? На които едно отваряне на капак струва колкото едно отваряне на коремна кухина?

Advertisements

19 Responses to “другаря бате бойко за цените на некои неща”


 1. 1 Mila 17.11.2009 в 11:45

  Тя зимата още не е дошла…

 2. 3 сандо 17.11.2009 в 12:00

  Много ми е чудно откъде го е прихванал този правешки акцент? И защо винаги говори в първо лице единствено число? И защо все го докарва до ремонт на коли?

 3. 4 chudenka 17.11.2009 в 13:47

  Е, как защо все го докарва до ремонт на коли – защото държавата е като колата.
  Впрочем, и жената била като колата…
  Извод: всичко на този свят функционира като колата. Погрижиш ли се за нея, грижиш се за целия свят 😉

 4. 5 xx 17.11.2009 в 14:16

  Якооо, евала!
  Трябва да го прочетат по радиото заедно с поста на Делян

 5. 6 Василена 17.11.2009 в 15:02

  А, Сандо, и аз за правешкия акцент се чудя, нарочно ли е или просто един и същ регионален и социален бекграунд?

 6. 7 batpep 17.11.2009 в 15:57

  мривет.

  а кой е поста на делян?

  на бубойко и къмпани само мога да пожелая да битуват в добро здраве. не че не могат да си плАтат де, кога се разболеят. те беемвета карат и им плащаг дигането на капаците, та на един дохтур ли нема да имат да плАтат. тия, къде имат за лексъси имат да си платат и другаде, като изключим държавата, разбира се.

  ние, които непрекъснато плащаме на държавата, немаме за друго.

  скудоумието Му е това, което ме ядоса, не акцентът Му.

 7. 8 frog’n'roll 17.11.2009 в 15:59

  Снощи я мярнах тази същата изцепка по някоя телевизия. Работата е там, приятели и съседи, че журналята винаги се кискат, гаче ли премиерът им показва пръст, а не прости простотии, които се пишат на нашия г’з. 😦 Че целокупно ни показва пръст, показва, среден, ама ми иде да му го отрежа. 😡 И защо все му пращат по пресконференциите млади мадамки, дето ходят там само за сгледа и да се кикотят, вместо старите кримки?

 8. 9 hinkoff 17.11.2009 в 16:15

  Те у Банкя така говорат, като у Правец, Люлин 6, Байлово и Нови Хан, пък навремето беше модерно, та чак задължително. Май ще връщаме старата мода на номенклатурния правешки диалект:)
  Батка, хубаво си му направил сметката и баланса изглежда кошмарен. Оказва се че се наливат невероятни суми в здавеопазването, а качеството, обслужването, сградния фонд, материалната база и най-вече резулататите от лечението на бг. медицина е на нивото на шаманско-вуду племенна терапия от поречието на Амазонка. Пък иначе какви хленчове се носят, че за здравеопазването няма пари!!!
  Всъщност каква му е идеята на Този, да вдига здравните осигуровки ли?

 9. 10 kapak 17.11.2009 в 19:45

  nema krai naglosta na Bai Biko – aman ot umnici na na6 grab

 10. 11 Ани 17.11.2009 в 21:02

  В десетката, бате! Прищя ми се да си го разпечатя и на стената – в рамка!

 11. 12 Лита 17.11.2009 в 21:29

  евала 🙂 много яко!

 12. 13 Веселин 17.11.2009 в 21:50

  Болничните са за сметка на социалната осигуровка, здравната е само за лечение.

  Ако приемем, че съм пръснал по моето рено, да речем, 10000 лева със стойността на колата и бензина за 4 години. Срещу тези пари съм получил 4 години транспорт. За здравни осигуровки за същия период съм платил примерно 2000 лева. Срещу тях единствената безплатна помощ, която съм получил, е при джи-пи-то, благодарение на това, че ми е майка. Всичко останало се плаща. И се плаща, защото джипитата нямат право да пратят хората, дето не са ептен на умирачка при специалист, понеже имат лимити, пък и на докторите им е по-изгодно да им плащат кеш, щото парите от здравната каса са от ден до пладне. Идват примерно до септември, после вместо пари почват да идват глоби.

  А съм боледувал тия 4 години, имал съм нужда да получа нещо срещу парите си. Ужасно е, когато не можеш да ходиш на работа да те заливат с някакви чудовищни суми за всяко кръвно изследване, снимка, преглед при специалист или недайсибоже нещо по-сериозно.

 13. 14 scanman 17.11.2009 в 23:57

  Мани, мани, нема да се връщам в тая държава освен за малко да се видиме и да пиеме по неколко. Тва е нечовешко бе, как можаха да го изберат – този народ няма акъл за равновесие деба.

 14. 15 Езикова култура за всекиГО 18.11.2009 в 09:50

  Батпеп, нещо спрях да пиша. Щото имам много за четене. Това, дето го четох ей-сега туканка, ще ми позволиш да го подпиша и аз, та така да съм си казала и аз.

 15. 16 xunap 18.11.2009 в 10:52

  Сега малко по-сериозно. Да се правят аналогии между колата и здравеопазването е идиотско. Кола може човек и да не кара, аз си живея преспокойно и без кола. Ама без лекар в някои тежки случаи не става. Здравеопазването няма кой знае каква връзка с колите.
  Тъй, аз не мога да разбера за какво намеква бат Бойко? Иска да слага допълнителни данъци върху колите, с които да запълва бюджета за здравеопазване? Ако е за това – одобрявам. Да тури данък „лукс“ за огромни и скъпи коли (джипове например, дето бръмчат из града само), както за бижута и също така огромни имоти, в които живеят двама човека. Ако ще облага трошки за 700 лева с допълнителен данък- не е много умно. Или намеква, че здравеопазването като цяло трябва да е по-скъпо? Демек, трябва да се бръкнем по-надълбоко? Ама кой да се бръкне? Бат Пепо със старата кола, или въпросните карачи на Мерцедеси и Бентлита? Изобщо нищо не става ясно. Ама съвсем неясно е.

 16. 17 Marfa 19.11.2009 в 15:34

  Бацо, в момента правя метани пред монитора. Евалата, само да кажа и аз ведно с целокупната агитка. И айсиктир без извинение на бойкото и на целия му антураж.

 17. 18 Marfa 19.11.2009 в 15:45

  Между другото, ей тъй на се присетих да направим и груба сметка колко аджеба струва един офис стол и колко е средната работна заплата на средния българин. Да видиме кое в тоа случай е по-ценно. Ей така на, от чиста проба любопитство, не от друго.

 18. 19 гравитон 20.11.2009 в 02:29

  Той за сметките, акъл му дава оня, дето дойде от Световната банка! Много харчите бе хора, много луксозно живеете! Я вижте из София колко луксозни коли. Разсипия Ви казва, правите… и се заеха с Бат Бойко икономии да правят, коланите да ни стягат. Само, че аз от дяда си знам, ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА –
  най-вече за бедните ! Та Батка, държавата дали ще оправят не знам, но такива дриплювци като мен със сигурност…
  А, да Вие честито на софиянци и новото виждане за вдигане таксите на паркиране!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

ноември 2009
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: