летни 4

онзи ден разбрах защо нема пАре за болнична помощ.

пАре нема, защото болниците ни са пълни с цигани. те весело пикаят по подовете се едно са си в колибите, пушат по терасите и тайно смукват по некоя двестаграмка между операциите.

а някой да е виждал циганин да плаща за нещо, което не е двестаграмка спирт?

та ето затова за нормалните хора нема (нема и да има) места в болниците, нема направления, нема нищо.

също така разбрах, че нормалните хора в нашата ненормална държава имат едно задължение – ДА ПЛАЩАТ.

да плащат тока, водата и здравното осигуряване на циганите, кирливия от никого нежелан тютюн на турците, беемветата на управляващите и мерцедесите на бандитите, яхтите и линкълните на олигарсите, както и много други неща, все в тоя смисъл. а някъде в тази дълга редица стои и директното плащането на собственото им здравеопазване, зъболечение, енергоснабдяване и т.н. и т.н.

опаа, щях да забравя – и медийните изяви на батебойко, юнакът на юнаците. както и на кохортата му. за разлика от него циганите поне двестаграмките си плащат, освен ако не са ги откраднали. но пък поне не се пуйчат.

нека ви разкажа за монката, който в момента е на смъртно легло – инфарктец, тъй обичаен за българските мъже на около пеесе години.

Та Монката реши да си прави ремонт на вилата. И понеже нема свободно време, реши да наеме майстори. Понеже и пари нема кой знае колко, нае едни цигани, ама с препоръки – не пиели много, добри били, не зимали много. Нае ги да му измажат холчето отвътре и да му монтират контактите.

Отива Монката след една седмица и що да види: холчето измазано, контактите наредени – чудо! Платил той на циганите и решил да си включи зарядното, че батерията на телефона му паднала. Бре – тука да я включи – нема ток. Бре там – пак нема. Циганите още не били тръгнали – излита Монката и крещи: дееба вашата мама циганска, кво направихте бе, мамка ви дееба.. и т.н. все в тоя дух. Циганите весело го погледнали, па рекли: кво бе, чорбаджи? Как кво бе, дееба вашата и т.н. все в тоя дух, тука нема ток в тия контакти! А те – е, нали контакти има, ние се пазарихме да измажеме и да туриме контакти?  А той – контакти има, ама ток нема! А те – абе за кво ти е ток, да минат некои цигани да ти открадат жиците, я си свиркай…

И понеже циганите били 5 към 1, си тръгнали. Сега ги чакаме да се върнат и да откраднат и контактите.

Advertisements

3 Responses to “летни 4”


 1. 1 Luba 25.08.2010 в 17:30

  Батьо ако разрешите ще доложа и аз малко опит ….
  По болниците има места за нас (българите), но само прием по спешност.
  Отиваш в Пирогов с тежка действаща алергия (по-просто речено, стигнал си фазата на алергичен шок). Приемат те, защото е очевидно, че ако не го направят нЕма да те бъде дълго (за съжаление от алергичен шок можеш съвсем спокойно да се гътнеш). Понеже здравната ни система и тези, които я ръководят са изключително много запознати, случаите на алергия се „настаняват“ в ТОКСА. Чудесно, около тебе бъка от пияни, самоубийци и не на последно място нахапани от змии. Всичките живи! Хората де, за змиите не става ясно. В помещението отредено за алергии има място за 4 легла, но са натъпкани 5, „защото тези случаи в последно време зачестиха повече от самоубийците“ о_О Настаняват те на легло до една … нека го кажем жена, която решила, че каналът й е запушен и трябва да го отпуши с мистър мускул гел водопроводчик + още нещо … Сама се обадила после на бърза помощ … Около 10 часа ти вливат хиляди банки с всякакви разтвори и кортикостероиди, от които спиш като заклан, след което се „събуждаш“ и установяваш, че цигарите ти ги няма, чанта ти е преровена (слава богу дал си си парите на роднини в кратък миг на просветление докато са те приемали) и джи-ес-ем-ът ти е в ръцете на въпросната жена, която е очевидно, че прави пореден опит да проие паролата и да го включи … Викаш си алилуя, че на самоубийците не им разрешават да излизат никъде, иначе джаджата вече щеше да е продадена ….
  В заключение, при изписването се оказва, че въпреки че си здравно осигурен трябва да минеш през касата и да си платиш престоят (ефтинкият, точно защото си здравноосигурен) и там касиерката любезно те уведомява да си пазиш фактурата, защото по закон плащаш само 10 дена годишен престой в болница, след това са ти безплатни … Впечатление ти прави обаче факта, че нито циганина преди тебе, нито този след тебе плащат нещо … о_О …. На тях им слагат печат, че са освободени от такса като социално слаби ….

 2. 2 Богомил Ветров 01.09.2010 в 23:35

  Ходете на йога бре, йогите са здрави и идват от Индия 🙂 Ако те сърби, почесваш се с крак зад ухото и си готов 🙂

 3. 3 Богомил Ветров 01.09.2010 в 23:41

  Също така си представих подобна сценка, но петима българи – „майстори“, някъде в далечна Англия, които обясняват на бозав дедо, че има контакти, но не е искал жици – съдба 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

август 2010
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: