глупости?

наскоро една приятелка и колежка ми прати ето това:

––––––––––––––––––––––––––––

Бутилираната вода във вашата кола е много опасна!

В шоуто на Елен(The Ellen DeGeneres Show), Шерил Кроу заявява какво е причинило рака на гърдата и.

Водата от пластмасови бутилки в колата е дефинирана като една от най-честите причини за високи нива на диоксин в тъканите на млечната жлеза, а диоксините  са  силно канцерогенни.

Онкологът на Шерил Кроу и е казал:  – Не трябва да се пие бутилирана вода, оставена в колата!

Топлината реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата.

Диоксините са токсини, които все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.

Така че, жените трябва да бъдат  внимателни и да не пият вода от бутилки, оставени на топло!

Пратете това писмо на всички жени, които познавате!

Тази информация всеки трябва да я знае и тя може да се окаже животоспасяваща!

Използвайте бутилки от неръждаема стомана или от стъкло, а не пластмасови!

Нека всеки, който има жена, дъшеря, приятелка знае!

Тази информация се разпространява и от медицинския департамент на армията на САЩ.

Не слагайте пластмасови кутии  с храна в микровълновата печка!

Не  замразявайте  вода в пластмасови бутилки във фризера!

Не поставяйте храна в найлонови опаковки в микровълновата печка!

Диоксините са химикали, които причиняват рак, особено на гърдата…

Диоксините са силно отровни за клетките на тялото ни

Наскоро Едуард Фуджимото, който е уелнес програмен мениджър в Castle Hospital, обясни рисковете от диоксините в телевизионно предаване.

Той говори за опасността от диоксините. Той каза, че не трябва да използваме пластмасови съдове в микровълновата печка.

Това важи с особена сила за храни, съдържащи мазнини.

Г-н Фуджимото казва, че комбинацията от мазнини, висока температува и пластмаса освобождават диоксини и те навлизат в тялото ни.

Той препоръчва да се използват стъклени или керамични съдове за погряване на хранителнитe продукти в микровълновата. Така се получават същите резултати, само че без диоксин.

Полуфабрикатите трябва да се отстранят от пластмасовата си опаковка и да се затоплят в някой стъклен или керамичен съд.

Хартиените съдове не са лоши, но не знаем каква е хартията, затова е по добре стъкло или керамика.

Фолиото, с което е обвита храната съшо е опасно при затопляне в микровълнова и трябва да се маха.

Пратете това писмо на всеки, на когото държите!

–––––––––––––––––––––––––––––

знам, знам!

сега ще кажете – даа бе, тя баба ми се от пласмасови бутилки вода е пила, затва умря от рак на гърдата преди сто години и дъба-дъба…

––––––––––––––––––––––––

да, глупак съм, че го препращам това, ок. обаче айде сега да направите нещо заради мене, става ли?

айде утре, като отворите врата на колата си, да съберете и изхвърлите полу-пълните пластмасови бутилки в кофата. ще ви отнеме няколко секунди.

на мене ми отне майката. това, че не го направих, а на всичкото отгоре и я поих с вода от пластмасови туби, произведени незнайно къде.

а ако ви се допие водица – спрете до някоя чешмичка и пийте. може и от шъпа. ние не живеем в сахара, вода има навсякъде. все още.

благодаря.

Advertisements

13 Responses to “глупости?”


 1. 1 Жени 08.09.2010 в 20:17

  Може да звучи смешно, но от години баба ми не позволява вкъщи да се внасят пластмасови бутилки с вода. Ако се случи, първата й работа е да я пресипе в стъклено шише. Храната на село не стои в пластмасови кутии и в найлоновите опаковки – като се купи нещо в такава опаковка, което се яде по-продължително време (масло, кашкавал), се прехвърля в стъклен, метален, порцеланов съд.
  Може да звучи смешно, ама пък баба ми е инженер-химик и й вярвам 😉

 2. 2 batpep 09.09.2010 в 09:13

  малии, като се замисля как народът наш ведро лющи бири от пластмасови шишета, които преди да влязат в хладилника с месеци се пекат на лятното слънце по разни асфалтирани плацове…

 3. 3 Маркуча 09.09.2010 в 21:34

  Хубаво де, ама по тая логика не бива и минерална вода да се купува, понеже никой не знае колко време е вряла на слънце в бутилките.

 4. 4 Pippilota Mentolka 10.09.2010 в 11:02

  Бате, чети тук http://www.zdravosloven.com/portal/statii/plastmasi-markirovka-137.html за пластмасите. Сега си хвърли тефлоновите тигани (тамън да не те дрънка каката;)), не купувай кисело мляко…и още и още. Не можем да се опазим от тия работи 🙂

 5. 5 ЯДОСАН 10.09.2010 в 13:29

  Стига идиотщини. Не твърдя, че това не е истина, но ако е така – то само бутилките оставени в колата ли са проблемът ни? А тези дето си купуваме от магазина, от кафето, от витрината за безалкохолни на морето? Всички те са престояли къде на сянка, къде на слънце и във фабриката, и в складове, и в магазините и т.н. Ами пластмасовите чашки, в които ни сипват топла вода за чай? Ами всички безалкохолни в пластмасови шишета? Ами бирата? Ами пластмасовите тръби, които масово вграждат във ВиК инсталациите на всички жилища? Че то ако се огледаме, всичката вода която пием задължително минава през пластмаса. Дори в болниците са възприети съдове от всякакъв характер да са за еднократна употреба, разбирай пластмасови. Дори спринцовките са пластмасови. Представете си и как тежко болен лежи на легло, в слънчева болнична стая и във вените му преливат глюкоза от пластмасова банка, която (о, ужас!) е огрята от слънцето през прозореца?! Я стига глупости! Пак казвам – може това да е истина, както и че GSM-ите докарват мозъчни тумори, а базовите им станции по покривите да са причина за рак и купища здравословни проблеми. Може микровълновата сама по себе си да ни убива, възможно е и магнитното излъчване от електропроводите в близост до населените места да имат същите последствия. Може би и компютрите ни убиват (психически и физически), може дори бактериите размножаващи се във филтрите на климатиците (домашни и в колите ни) един ден да се окажат причина за страхотни проблеми със здравето ни. Може…но никой все още не е сигурен в това. А дотогава – който иска да се връща да живее в пещера (чувам, че в хималаите е пълно с празни такива, където никой няма да ти иска нотариален акт, водата е безплатна и чиста, въздухът още повече, няма да плащаш за ток, вода, телефон, данък сгради и такса смет). Защото е безумие да се всява постоянен страх от всичко, особено в случаите, когато е ясно, че няма как да се променят нещата. Имам предвид примера от тази тема – не слагайте бутилки с вода в колата и в хладилника, но си купете такава от хладилника на ресторанта и магазина. Или пък – махнете базовата станция на GSM-а на блока ви, организирайте протест срещу нея, но купете мобилен телефон и на детето, и на бабата, на жената два, на вас 3, даже и бебефон за пеленачето (а този бебефон не само излъчва, но повечето правени в Китай дори не са тествани, за разлика от всички GSM-и). И пишете в нета кое колко е вредно!. Смешници. Пълни смешници!

 6. 6 Маркуча 10.09.2010 в 13:52

  Абе… ако мога да избирам между кисело мляко в кофичка и кисело мляко в стъклен буркан, бих взел второто. Това за тефлона обаче е изсмукано от пръстите — не познавам някой, който пържи яйца на 360℃.

 7. 7 гравитон 10.09.2010 в 14:23

  Де да беше глупост!? Ама си е тъжната, безмилостна истина…
  земята май е пренаселена…човечеството се самоубива(не му е за първи път)…дано се преродя с някой от бъдещите си прераждания като човешко същество в следващ 19 век!… За сега ще се опитам да избягвам алчността и нейните производни, ще опитам да живея природосъобразно! До колкото мога!

 8. 8 batpep 10.09.2010 в 15:33

  малии – че се изтепате, бре! я по-спокойно!!

  сега да ви открехна, щото съм го работил и знам – има си стандарти за съхранението на напитки в пластмасови опаковки. би трябвало да са в затворени помещения, прикрити от пряка слънчева светлина и още десетина условия, вкл. температурата в какви диапазони да е (+5 – +30 по целзий май беше).

  реалността в бълхария обаче, както вероятно се досещате, е друга.

  айде, през зимата може би се доближаваме до стандартите, ама поради голямото търсене през лятото и мизерността на търговците на едро нещата стоят по съвсем различен начин. бири, води, коли-моли и ред други пластмаси седят на камари в центъра на напечени от слънцето асфалтови плацове. малко преди да кипнат се товарят в камиони, под чиито платнища температурата доближава къдеилядоградуса, дет викат циганите-затворници, които товарят въпросните камиони.

  от всички софийски дистрибутори на бира и безалкохолни напитки само депото на „топ дринкс“ в горубляне има стени и покрив. всичко останало е некви конструкти от гнили ламарини, под които крият само най-скъпото (обикновено – алкохолите, които бездруго са си в стъклени опаковки), а всичко останало – на камара в средата на двора, да мое дедото охранител да го види ясно. контрол може и да се осъществява от някой, а може и да не се осъществява – аз лично за повече от година работа в сферата не видях някой да осъществява каквото и да е различно от товаро-разтоварни дейности.

  та такива ми ти работи. може би в държава, различна от бълхария, закупуването на бутилка вода да не е смъртоносно. но в бълхария може и смъртоносно да е, особено за жените.

  абе, ама вие наистина ли не усещате гадното, което ви става в устата и в корема като отпиете нещо от нагрята пласмасова бутилка?

  само аз ли съм крив?!

  тва е сигурно щото спрях цигарите..

 9. 9 гравитон 10.09.2010 в 23:25

  Батка, за цигарите не знам! Знам само, че Българските Държавни Стандарти никой не ги е премахнал. Само дето се каза, че вече не са задължителни, щото конкуренцията и пазарната икономика щели да регулират качеството и т.н. С една дума не са задължителни! (Между нас да си остане, оказа се, че нормите на БДС били по строги.)Задължителни са само новите, европски стандарти с които се узаконява влагането на определени количества разни неща, дето пък цял свят знае, че не са баш здравословни, но са печалбоизгодни! Знам също, че голяма глупост беше дето бастисахме
  центровете по стандартизация, метрология и контрол на качеството, пък сега се чудим кой да контролира хранително-вкусовата промишленост и как лаборатории нови да изградим!
  Ааа, знам също, че най-хубаво вино и ракия стават не в пластмасови бидони и алпака казанки, а в медни казанки и дъбови и черничеви каци и бурета!
  И още: ракия се най-добре изпотява не във фризер и пластмасова бутилка, а в шише-джам охладено, в кладенчова вода и бистър планински поток.
  А наздраве и не с пластмасова чаша, а с кристална или поне от кратунка изрязана!

 10. 10 ehaaa 01.10.2010 в 16:40

  Бълхария, а? А чувал ли си, че лошите мисли докарват тумори? Ако толкова не я харесваш, бягай, стига обижда.

  • 11 batpep 02.10.2010 в 13:00

   мисля, че основния проблем на държавицата ни е, че твърде много хора като мене емигрираха, а останаха твърде много хора като тебе.

   ето защо няма да бягам – за тебе аз съм туморът, а за мене – ти си туморът.

   от мене да знаеш – лесно е да вярваш. трудното започва когато се научиш да мислиш.

   ти си избрал/а лесния път а аз – трудния.

   кой от нас е прав?

   не зная.

   а по въпроса за обидата съм писал отдавна, не виждам защо трябва да се повтарям :).

 11. 12 хобб 22.10.2010 в 18:49

  Че се отделят химикали във водата в бутилки, отделят се.
  Контрол на съдържанието им надали има. Не за друго, ами щото и в щатите няма еле пък в Бълхария.
  Но най-вече: защо да пълним гушките на корпорациите и да им даваме контрол над водата си? Защо да плащаме 900% по-скъпо за единица вода, която в най0добрия случай е баш същата като тая дето тече от крана в кухнята, а в по-лошия не е същата по неприятен начин?

 12. 13 Силвия Катранджиева 08.01.2011 в 22:22

  Преди време бях чела материал ( http://ecomedia.bg/doctor-eco/waste-chemicals-recycling/article/2534 )именно за химикала използван в производството на пластмасови и метални опаковки – Бисфенол А. Тъй че и металът не е безопасен.

  Керамика, стъкло и хартия му е майката.

  От малка съм забелязала, че у нас като се готви в алуминиев съд, храната задължително се премества в друг до няколко часа.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

септември 2010
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: