f`acta

Светът констатира, че днес София е най-активната в протестите си срещу съглашението АКТА.

Рой тъпунгери тутакси извадиха отнякъде заключение, че това е така, щото ние, ръйши, най-много крадем от нетя.

Сега – аз нямам намерение да ви обяснявам кой колко краде в нетя, нито пък доколко ми се занимава с тъпунгери. Ще кажа само защо ние сме най-активни в цяла Европа. А причините са главно две:

Първо: ние прекрасно знаем и все още помним какво е да тънеш в информационно затъмнение и да знаеш само това, което Те ти позволят да знаеш.

и

Второ: ние твърде ясно виждаме стойността на нашите т.нар. „медии“, които освен да лижат гъзове и да връткат свирки – друго едва ли могат.

За нас интернет е ЕДИНСТВЕНАТА сравнително нормална медия. Да, лъжлива донякъде, да – противоречива, да – по няколко източника трябва да се проверят, за да разбереш какво става – НО ЕДИНСТВЕНАТА.

А  Те сега искат да ни отнемат това право под предтекст, че крадем неща, които всъщност сме използвали още преди десетилетия и много отдавна сме изхвърлили…

Advertisements

5 Responses to “f`acta”


 1. 1 Светла (една от всичките) 14.02.2012 в 14:08

  Интернет е едниствената приемлива медия за тези доста под 1 % от човечеството, които имат обективните ресурси да разсъждават (да го наречем „сапиентност“) и не ги мързи да ги използват. За останалите (нормални) индивиди няма голяма разлика между предишното информационно затъмнение и сегашното ярко информационно осветление, както и никакво значение кой, как, защо и с каква точно боза ги залива.

  Някой път, батпеп, като имаш настроение и време, напиши, моля, за ролята на личността в историята (май си доста млад и не си писал такива съчинения по литература, напр. за „Война и мир“ или друго подобно). Но ще ми бъде прелюбопитно да узная твоето виждане по въпроса.

 2. 2 batpep 14.02.2012 в 23:19

  хахаха, светле, кака – ше ме умОриш, бе!

  със всичко казано от тебе аз, както винаги, съм съгласен.

  но това, че имам малки деца, съвсем не означава, че съм млад 🙂

  освен ако не използваш тази категоризация в духовен смисъл, което също е спорно 🙂

  освен това съм руски възпитаник и съм писал толкова съчинения на тема „война и мир“ и редица други подобни, колкото формули не знаеш (в смисъл – не си открила)

  а тва за ролята на личността в историята нещо не го разбрах, затва отивам да си легам 🙂

  • 3 Светла (една от всичките) 15.02.2012 в 12:02

   Еее, аре па ти ся! Ма малък си още, разбира се, хеле па в сравнение с мене си направо вчерашен. Знам на колко си години от теб самия, както и че си руски възпитаник си личи. Затова дадох за пример „Война и мир“, че да е по-ясно. Обаче по твое време, мисля, великото произведние на безсмъртния автор се разглеждаше в училище вече в доста по-различна светлина от това, което ставаше по мое време.
   Когато аз, баби, учех тази голяма книга (тогава живеех в Москва, нашият блок беше отсреща през улицата на къщата на Лев Толстой), все ни натискаха да обясняваме за великата руска душа и за това, че войната бил спечелил великият руски народ. Та когато в едно съчинение обясних, че Наташа Ростова е невъзможно лигава и противна пуберка, а Пиер Безухов – абсолютен льольо, много ми се блещиха. Но когато в следващото съчинение постулирах и доказах, че войната е спечелила зимата (природно явление) при съдействието на лекомислието на Наполеон (личност) и хитростта на Кутузов (пак личност), предизвиках истинска буря от възмущение – идваха да ми се карат всички учители, вкл. и този по физическо. Затова в третото съчинение – „Ролята на личността в историята“, ми се наложи да обясня, че човешката история се движи от белите врани (черните овци), а плебсът само си грухти и си гмечи помията. Не ме изключиха от училище, защото хем бях най-отличната отличничка във випуска, хем бях с дипломатически статут.
   Но „Война и мир“ е само един пример, а въпросът за решаващата роля на народните маси и второстепенната, ограничена роля на ярките личности в човешката история ни се поставяше постоянно и по всевъзможни поводи.

   Та в молбата, която отправих към теб в първия си коментар, имах предвид да поразсъждаваш за относителния дял на отделните сапиентни личности и масата нормални индивиди в историческите процеси. Надявам се сега да си ми разбрал дълбоката, сложна и многопланова мисла.

 3. 4 batpep 15.02.2012 в 20:27

  аха.
  компрендо.
  ще го имам предвид 🙂

 4. 5 Michel 16.02.2012 в 22:44

  Батето,

  Много верно си го казал. Пак! 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
dino-reading-animated

Байк Зона

Stop

лиценз

февруари 2012
П В С Ч П С Н
« Ян   Юли »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

дари живот!

Advertisements

%d bloggers like this: